תפוז שמוטי 50 ליטר

קטגוריה: , ,

גובה מוצר נטו: כ-1.6 מטר
מיכל גידול: 50 ליטר
עובי גזע משוער: 1.5 צול
מתאים לגידול באדמה או בכד גדול
בקוטר 80 ס״מ ומעלה.
למידע נוסף על תפוז שמוטי, גלול למטה

מחיר באתר

420

תיאור

תפוז שמוטי – התפוז הקלאסי של ישראל

שם מדעי: Citrus sinensis 'Shamouti'

תיאור:
תפוז שמוטי הוא הזן המוכר ביותר של תפוזים בישראל, המזוהה עם חקלאות ההדרים המקומית. פרותיו גדולים, עגולים ומעט מאורכים,
בעל קליפה עבה ועמידה שקל מאוד לקלף. טעמו מתוק-חמוץ ומרקמו עסיסי, מה שהופך אותו למעולה לאכילה טרייה ולהכנת מיצים.
עץ השמוטי הוא עץ ירוק-עד בגובה בינוני עד גבוה, המתאים לגידול בגינות פרטיות ומטעים מסחריים.

תנאי אור:
תפוז שמוטי זקוק לשמש מלאה על מנת להניב פירות מתוקים ועסיסיים.
מומלץ לשתול אותו במקום עם חשיפה מרבית לשמש לאורך רוב שעות היום.

השקיה:
השקיה סדירה ואחידה חשובה מאוד להתפתחות תקינה של העץ וליבול איכותי.
מומלץ להשקות באופן אוטומטי בתדירות גבוהה כדי לשמור על קרקע לחה, במיוחד באזורים חמים כמו המרכז והשפלה.

דישון:
יש לדשן את העץ בדשן ייעודי להדרים, העשיר בחנקן, אשלגן ומגנזיום.
דישון אחת לחודשיים בעונות הצמיחה (אביב וקיץ) יעזור לשמור על עץ בריא ועל יבול שופע.

קרקע:
תפוז שמוטי מתאים לשתילה בקרקעות שונות, אך מעדיף קרקע מנוקזת היטב ועשירה בחומר אורגני.
תוספת של קומפוסט תשפר את פוריות הקרקע.

עמידות לקור:
תפוז שמוטי עמיד לטמפרטורות נמוכות ויכול להתמודד עם חורפים קרים,
אך מומלץ לשתול אותו באזור מוגן מרוחות חזקות.

יתרונות:

  • פרי עסיסי, קל לקילוף, עם טעם מאוזן בין מתוק לחמוץ.
  • עץ ירוק-עד בעל מראה נאה, שמשמש גם כעץ נוי.
  • מתאים לגידול בגינות פרטיות ובמטעים.
  • פרי איכותי להכנת מיצים ולצריכה טרייה.

שימושים נפוצים:

  • אכילה טרייה של פרי עסיסי ומזין.
  • סחיטת מיץ תפוזים טבעי.
  • הכנת ריבות, קינוחים ותוספות למאכלים מתוקים.

טיפ מקצועי:
מומלץ לגזום את העץ לאחר עונת ההנבה כדי לשמור על צורה מאווררת שתאפשר כניסת אור לכל חלקי העץ.
כך תבטיחו יבול שופע ואיכותי בעונות הבאות.

 

 

משלוחים

ניתן ליצור קשר לגבי משלוחים והובלות.