אהרון שדה
גת – קאת Catha edulisbv
צמח ירוק עד
צורת הגידול :שיחי בינוני – גובה כ – 3 מטרים
קיימים 2 זנים עיקריים
זן אדום
זן לבן
מוצא: מזרח אפריקה, חצי האי ערב.
פריחה: לבנה קטנה ולא משמעותית
חומר פעיל: קאתין וקאטינון
שימוש עיקרי: לעיסת העלים
העלים הטריים (לבלוב)
הלעיסה הממושכת, מקנה תחושת אופוריה, עירנות, הגברת הריכוז, התרגשות, ביטחון עצמי והשראה .
ערך תזונתי: עלי קאת עשירים בברזל, בויטמין C, בטא קרוטן, ועוד..
בריאות: לעיסה מרובה עלולה לגרום לתלות
קאת מסייע לייבוש דרכי הנשימה במקרים של שפעת והצטננויות, הקטנת רמת הסוכר והשומנים,
שמירה על עירנות, המרצת פעילות הלב ודיכוי התיאבון.