תיאור
מקור:
השקד הובא ליוון ולצפון-אפריקה וכנראה גם לארץ ישראל, בתקופה הפרה-היסטורית.
אזורי הארץ, שבהם נפוץ גידול השקד הם: הגליל התחתון, אזורי הגבעות, הדרום וצפון-הנגב.
בין הארצות המגדלות שקדים עומדת קליפורניה (ארה”ב) בראש מבחינת הייצור, וספרד – מבחינת השטח. גם לפורטוגל יצוא שקדים ניכר למדי.
תאור כללי:
השקד עץ נשיר, בתנאים טובים הוא מאריך ימים.
העץ מעמיק שורשים בתנאי קרקע מאווררת. השקד עמיד למדי למלחים וגיר בקרקע.
השקד הוא עץ לאזורים חמים ונפוץ בעיקר מסביב לים התיכון ובקליפורניה. בשל פריחתו המוקדמת, הוא זקוק לאביב ללא קרה בעונת הפריחה. רוב זני-השקד זקוקים למנת צינון חורפי כדי להגיע להתעוררות תקינה, השקד זקוק גם לתקופת חום ממושכת למדי להבשלת פירותיו.
השלכת מתחילה בדרך כלל באוקטובר, אך יובש בקרקע וכן פגעים בעלים, כגון מחלת החילדון, עלולים להקדימה לאוגוסט, ואף קודם לכן.